22/09/2018


CFM/Transito speelde vrijdagavond in de eerste ronde van de Landelijke Beker tegen Botafogo. De ploeg uit Eindhoven is geen onbekende voor de Werkendammers, aangezien er in het kampioensseizoen van twee jaar geleden nog tegen de Eindhovenaren werd gespeeld.

Aan het begin van de eerste helft was er weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. CFM/Transito kwam nog wel op voorsprong dankzij Frank Hiemstra, maar zag Botafogo daarna een 2-1 voorsprong nemen. Door een benutte strafschop van Fabian van Horssen kwam CFM/Transito weer langszij, waarna doelpunten van Bart Jongejan en Kevin Cornet de ruststand op 2-4 brachten.

In de tweede helft kwam Botafogo onverwachts toch weer terug in de wedstrijd. Dankzij twee snelle doelpunten was de stand weer gelijk. Voor Fabian van Horssen was het toen genoeg geweest. Met nog eens vijf doelpunten van de aanvaller, en een doelpunt van Bart Jongejan kwamen de Werkendammers in de dubbele cijfers. Botafogo deed met drie doelpunten nog wel iets terug, maar de overwinning kwam voor CFM/Transito niet meer in gevaar.

Vooraf aan de wedstrijd was er misschien van een gemakkelijke overwinning uit gegaan, maar toch zorgde CFM/Transito ervoor dat zij door zijn naar de volgende ronde in de Landelijke Beker. Volgende week vrijdag wacht wederom een uitwedstrijd. In de eerste divisie is Madereros CF de tegenstander.

Doelpuntenmakers CFM/Transito: Frank Hiemstra, Fabian van Horssen (6), Bart Jongejan (2) en Kevin Cornet

Laatste nieuws