05/10/2018


CFM/Transito heeft vrijdagavond laten zien een geduchte tegenstander te zijn in de Eerste Divisie. Tegen koploper en titelfavoriet FCK/De Hommel werd met 3-3 gelijkgespeeld. In een sfeervolle wedstrijd had er misschien zelfs wel meer ingezeten voor de Werkendammers.

Vanaf de eerste minuut lieten de bezoekers zien dat ze voor een overwinning naar Werkendam waren gekomen. De verdediging van CFM/Transito stond echter als een huis, en de eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Toch was het FCK/De Hommel dat de score opende via een individuele actie van de aanvoerder. Voor CFM/Transito het teken om de strijd verder op te voeren, wat resulteerde in de 1-1 vlak voor rust via Kevin Cornet.

In de tweede helft werd de wedstrijd alleen maar sfeervoller en liet ook het publiek zich steeds meer gelden. Al snel kwamen de bezoekers op vijf overtredingen, nadat de keeper van FCK/De Hommel een schot van Fabian van Horssen buiten zijn doelgebied met de hand keerde. Voor de Werkendammers het teken om nog meer druk uit te oefenen op de tegenstander. Via wederom een sterk schot van Kevin Cornet, wat uiteindelijk via een tegenstander in het doel terecht kwam, werd de voorsprong gepakt. Er volgden daarna nog veel kansen om de score verder uit te breiden, maar de afronding was steeds net niet goed genoeg. FCK/De Hommel rook daarop zijn kans en leek de wedstrijd via twee doelpunten winnend af te sluiten. Hier stak Kevin Cornet echter een stokje voor, dankzij wederom een verwoestend schot, zette hij de eindstand op 3-3.

Een goed resultaat waarmee vol vertrouwen richting volgende week zal worden gekeken. Tegenstander is dan ZVG/Cagemax in De Oosterbliek in Gorinchem. CFM/Transito hoopt er met dezelfde steun als vrijdagavond weer een mooie wedstrijd neer te zetten.

Doelpuntenmakers CFM/Transito: Kevin Cornet (2), eigen doelpunt tegenstander

Laatste nieuws