28/09/2018


CFM/Transito speelde vrijdagavond de uitwedstrijd in Wijchen tegen Madereros CF. Vorig seizoen werd er nog verloren van deze tegenstander, maar deze keer kwamen de Werkendammers voor de winst. Madereros CF stond vooraf aan de wedstrijd op de laatste plaats in de Eerste Divisie. Van onderschatting was echter geen sprake, aangezien Madereros CF tweemaal verloor van een sterke tegenstander.

Madereros CF zakte vanaf het begin van de wedstrijd in en gokte daarmee via een snelle counter op een goal. CFM/Transito kwam in het begin van de wedstrijd moeilijk door de defensie van de thuisploeg en probeerde het daarom via twee afstandsschoten van Bart Jongejan. Toch was het niet de thuisploeg, maar juist CFM/Transito dat via een snelle counter de score opende. Doelman Rob de Groot hervatte het spel snel met een verre ingooi, waarna Josbert Wemmenhove de bal binnenschoot. Niet veel later deed Madereros CF wat terug, waardoor de ruststand 1-1 was.

In de tweede helft kwamen de gastheren snel op een 2-1 voorsprong, waardoor de avond voor CFM/Transito alleen maar lastiger werd. Via doelpunten van Corne van Rosmalen en Kevin Cornet kwamen de bezoekers echter weer helemaal terug in de wedstrijd. Madereros CF ging daarna met een vliegende keep spelen, maar CFM/Transito hield de verdediging goed gesloten, waardoor de derde overwinning op rij binnen was.

Vrijdag 5 oktober is er om 20.00 uur weer een thuiswedstrijd in Sporthal De Crosser. Tegenstander is oud-Eredivisieploeg en koploper FCK/De Hommel, dat dit jaar promotie naar de Eredivisie wil afdwingen. 

Doelpuntenmakers CFM/Transito: Josbert Wemmenhove, Corne van Rosmalen en Kevin Cornet

Laatste nieuws