13/10/2018


CFM/Transito ging vrijdagavond op bezoek bij ZVG/Cagemax uit Gorinchem. Beide ploegen staan bovenin de ranglijst van de Eerste Divisie, dus spektakel leek gegarandeerd. Dit spektakel kwam vooral in de tweede helft tot uiting.

In de eerste helft was ZVG/Cagemax de bovenliggende partij, en kwam op een snelle 2-0 voorsprong. Corne van Rosmalen deed via een vrije trap wat terug voor de Werkendammers, maar nog geen twintig seconden later lag de bal weer achter doelman Rob de Groot, waardoor de ruststand op 3-1 uitkwam.

Na rust een strijdvaardiger CFM/Transito dat in het zadel werd geholpen door een rode kaart voor de doelman van ZVG/Cagemax, die Bart Jongejan onderuit haalde langs de zijlijn. Via Erik Blokland werd al snel de aansluitingstreffer gevonden, waarna Gerard van den Adel voor de gelijkmaker zorgde. Omdat ZVG/Cagemax op vijf overtredingen stond, hing een 10-meter trap in de lucht. Halverwege de tweede helft kwam deze er ook voor CFM/Transito, en was het Bart Jongejan die de Werkendammers op voorsprong zette. ZVG/Cagemax drong daarna aan, maar leek tegen een nederlaag aan te lopen. Met nog zeven seconden op de klok liet CFM/Transito de overwinning echter glippen, toen ZVG/Cagemax uit een corner kon scoren, en de 4-4 op de borden zette.

CFM/Transito speelt aanstaande vrijdag weer een thuiswedstrijd. Om 20.00 uur is ZVV Ede de tegenstander in sporthal De Crosser in Werkendam.

Doelpuntenmakers CFM/Transito: Corne van Rosmalen, Erik Blokland, Gerard van den Adel en Bart Jongejan

Laatste nieuws