17/06/2018


Marcel van de Kamp nieuwe trainer CFM/Transito

CFM/Transito heeft haar trainer/coach voor volgend seizoen binnen. Marcel van de Kamp, voormalig zaalvoetbal international, wordt de opvolger van Philip den Haan. Den Haan stond ruim twee seizoenen aan het roer bij de Werkendamse zaalvoetbalvereniging die uitkomt in de landelijke Eerste Divisie, maar beschikte niet over de vereiste papieren om nog langer als hoofdtrainer actief te zijn. De 38-jarige, uit Eindhoven afkomstige Marcel van de Kamp beschikt wel over de benodigde licentie en heeft veel ervaring in het zaalvoetbal. Als speler was hij actief op het hoogste niveau in Nederland. Met FC Eindhoven won hij de beker en met Ciba/VDL, de voorloper van het huidige FCE, werd hij kampioen van de Eredivisie. Verder kwam hij in 4 interlands uit voor Oranje. Afgelopen seizoen had Van de Kamp bij FCE de jeugd onder 19 onder zijn hoede en was hij assistent-trainer bij het eerste elftal. Naast het zaalvoetbal is Van de Kamp ook trainer op het veld.

Het team van CFM/Transito heeft een grote Werkendamse kern met onder andere spelers als Kevin Cornet, Corné van Rosmalen, Niels den Haan, Bart Jongejan en Rob de Groot. Voor volgend seizoen is het team nagenoeg compleet gebleven en de vorig seizoen afwezige topscorer Fabian van Horssen zal terugkeren. Voor de breedte zullen er in de komende periode naar verwachting nog wat versterkingen worden aangetrokken.

Tot en met afgelopen seizoen, waarin het uiteindelijk als zevende eindigde, werd er nauwelijks getraind, mede omdat er geen zaalruimte beschikbaar was in sporthal De Crosser. Na ingebruikname van MFA Het Vlechtwerk is er extra ruimte ontstaan en is de De Crosser op woensdag van 19.00 tot 20.30 uur beschikbaar voor trainingen. Komend seizoen zal er onder leiding van Van de Kamp dan ook wekelijks getraind gaan worden. De Werkendammers hopen dat dit zal gaan resulteren in een plek in de top van de Eerste Divisie.

 

Laatste nieuws