21/03/2018


WERKENDAM - De wegen van Philip den Haan en CFM/Transito scheiden aan het einde van het seizoen.

“Dat wist ik vooraf”, reageert Den Haan, die de afgelopen week met zijn club Schelluinen op trainingskamp aan de Costa del Sol verbleef. Hij begeleidde voor Trainingskampen.nl daar onder meer ook N.E.C.

“Mijn verblijf bij CFM/Transito houdt op vanwege de wet en regelgeving. Ik beschik nu eenmaal niet over de vereiste diploma's om op dit hoge niveau een zaalvoetbalteam te trainen.”

Schaakvoetbal
Den Haan kwam door zijn zoon Niels, die wekelijks in dat team speelde, in contact met CFM/Transito. “Toen het fout ging met hun toenmalige trainer ben ik er in 2016, vijf wedstrijden voor het einde, ingestapt.”

Den Haan speelde in zijn topjaren bij Kozakken Boys zelf op behoorlijk niveau in de zaal. “In Hardinxveld kwam ik met Cosy Corner in de subtop van Nederland uit. Later speelde ik ook nog met een Utrechts team op vergelijkbaar niveau. Ik vond het minder aantrekkelijk worden toen het meer schaakvoetbal werd.”

Geweldige mentaliteit
Den Haan is zich gaan verdiepen in het spelletje. “Aanvankelijk was het bij CFM alleen mental coaching, maar al snel had ik door dat dit CFM, met die geweldige mentaliteit, van betere ploegen kon winnen. Vorig seizoen deden wij mee met de besten en werden op de laatste speeldag kampioen.”

Voor Den Haan is het in mei dus voorbij. “Ik ga niet met een stroman werken. Zo zit ik niet in elkaar.

Laatste nieuws